12 dingen die jij kunt doen

In je eigen omgeving

Dit is wat jij kunt doen:

1. Benoemen

Vergroot in jouw omgeving de aandacht voor homoseksualiteit. Gewoon, door er over te praten.

2. Samen nadenken en delen

Voor kringen / groepen zijn er gespreksvragen beschikbaar. In maximaal 5 avonden bespreek je samen op een open en persoonlijke manier belangrijke thema’s rondom homoseksualiteit en geloven.

3. Lezen

Plaats een artikel over homoseksualiteit in je verenigingsblad of kerkblad. Een informatief artikel over homoseksualiteit geeft niet alleen informatie, maar zorgt ook voor openheid en geeft mensen gelegenheid om er een gesprek over aan te gaan.

4. Bidden

Gebed is krachtig; God kan daar werken waar wij niet kunnen komen. Bid mee! Gebedspunten vind je hiernaast en kun je ook downloaden en printen.

5. Vragen

Vraag het bestuur van je vereniging of gemeente of zij beleid hebben t.a.v. homoseksualiteit. Het helpt enorm als een organisatie al over de kwestie heeft nagedacht.

6. Ophangen en 7. Verspreiden

Je kunt onze miniposters voor jongeren ophangen in een klaslokaal of prikbord of kaarten verspreiden. Deze kun je gratis bij ons aanvragen. Zo weten jongeren niet alleen waar ze terecht kunnen op internet, maar ook dat er binnen hun omgeving iemand is die niet schrikt van het woord homoseksualiteit.

8. Organiseren

Organiseer een avond, seminar of thema-ochtend over homoseksualiteit. Wij komen je graag helpen of ons verhaal vertellen. Of kijk bij de mediatips voor ideeën voor videofragmenten. Neem contact op voor meer informatie.

9. Linken

Plaats een link naar deze site op je website of volg en deel via social media.

10. Geven

Steun ons met een gift. dat kan hier. Zo kunnen wij voor anderen klaarstaan en doorgaan met het verspreiden van openheid over homoseksualiteit.

11. Helpen

Wij kunnen alle hulp gebruiken. Wil je ons helpen, op wat voor manier dan ook? Lees meer.

12. Inschrijven

Tenslotte: Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Die verschijnt 3 x per jaar. Zo houden we je op de hoogte! Wil je de nieuwste blogs, artikelen, video’s en columns in je inbox? Abonneer je dan op de nieuwsbrief van Verscheurd:

Bidden

  • Bid voor alle jongeren en volwassen christenen die nog in de kast zitten of die te maken hebben met afwijzing of conflicten vanwege hun homoseksualiteit.
  • Bid voor jongeren die zich eenzaam of depressief voelen als gevolg van hun homoseksuele gevoelens.
  • Bid voor ieder die door de kwestie rondom homoseksualiteit en geloven het zicht op God is kwijtgeraakt.
  • Bid voor gezinnen en families waar verwijdering en conflicten zijn als gevolg van homoseksualiteit in combinatie met christelijke geloofsovertuiging.
  • Bid voor familieleden en vrienden van homoseksuelen voor wijsheid en liefde.
  • Bid voor leiders, voorgangers en docenten en anderen die vanwege hun functie te maken krijgen met homoseksualiteit.
  • Bid voor openheid in kerken en scholen. Bid voor voortrekkers die in hun gemeente of school openheid kunnen bevorderen.
  • Bid dat kerken en gemeentes veilige plekken zullen zijn voor homoseksuele christenen.
  • Bid dat we als christenen in Nederland respect, liefde en eenheid zullen vinden rondom deze kwestie

Download deze punten als pdf

Kom naar een van onze seminars!

Door het hele land organiseren we avonden om samen in gesprek te gaan over homoseksualiteit en geloven. Kom ook! Bekijk onze agenda wanneer we in jouw regio zijn. Liever persoonlijk contact? We staan open voor iedere vraag. We horen graag van je!
______     of bekijk ons gastenboek     ______