Over het boek

Justin Lee

Justin Lee is oprichter en directeur van het Gay Christian Network (GCN), een Amerikaanse interkerkelijke non-profit organisatie die zich inzet voor het bevorderen van het gesprek over homoseksualiteit en christelijk geloof, en hulp biedt aan mensen die op wat voor manier dan ook met deze kwestie worstelen. Per janurari 2018 is deze website over gegaan in de website QChristion

Website QChristian


 

Het boek…

Verscheurd is een persoonlijk verhaal. Als puber en toegewijd christen worstelt Justin Lee met een geheim: hoewel hij moeite heeft om het te accepteren, weet hij dat hij homo is. In Verscheurd schrijft Lee over zijn ontkenning, coming-out, zijn ervaringen met ‘ex-gay’-bewegingen, intensieve studie van de Bijbel, zijn vragen over hoe God wil dat hij als homo zijn leven leidt en zijn uiteindelijke zelfacceptatie. Daarbij ontzenuwt hij een aantal vooroordelen en laat hij zien hoe je vanuit liefde en respect bruggen kunt bouwen tussen christen-zijn en homoseksualiteit. Verscheurd gaat over de moeizame verhouding tussen christelijk geloof en seksuele diversiteit (met name homoseksualiteit). De auteur kreeg zelf te maken met veel onbegrip, onkunde en veroordeling en ging een moeizame weg als christenhomo. Nu wil hij eraan bijdragen dat het gesprek over seksuele diversiteit christenen met uiteenlopende visies niet tegen elkaar uitspeelt, maar samenbindt.

Wil je het boek bestellen? Check onderstaande boek en voeg het toe aan de winkelwagen.

… in gesproken vorm en braille

Verscheurd van Justin Lee is ook beschikbaar in gesproken vorm én braille bij Bibliotheekservice Passend Lezen! Bibliotheekservice Passend Lezen is de bibliotheek voor mensen waar lezen op een ‘normale manier’ niet meer vanzelfsprekend is. Passend Lezen heeft hiervoor een collectie van ruim 75.000 gesproken boeken, hoorspelen en hoorcolleges. Ook bevat de collectie tijdschriften en kranten. De lectuur is ingesproken door een warme en vriendelijke menselijke stem. Passend Lezen biedt tevens een groot aantal titels in braille en grootletter aan. De collectie bevat vele soorten genres: van algemeen tot christelijk, van streekroman tot informatieve boeken. De gesproken lectuur van Passend Lezen is zowel fysiek als digitaal te ontvangen en te lezen. Het lidmaatschap bij Passend Lezen kost 28 euro per jaar waarmee onbeperkt gebruikgemaakt kan worden van de collectie.

Voor wie
De collectie van Passend Lezen is exclusief beschikbaar voor mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn. Maar Passend Lezen is er ook voor mensen met een zogenoemde cognitieve beperking (bijvoorbeeld afasie of een verstandelijke beperking) en mensen met een motorische beperking (bijvoorbeeld reuma, MS of Parkinson).

Verscheurd in gesproken vorm en braille!
Klik hier om naar de pagina van het boek te gaan en een fragment te beluisteren.


 

Doorpraten

In een kleine groep doorpraten over Verscheurd? Speciaal hiervoor is de brochure met gespreksvragen. In 5 korte hoofdstukken worden thema´s uit het boek besproken. De vragen zijn opgesteld om als groep op een persoonlijke manier ervaringen en gedachten uit te wisselen.

Klik op onderstaande link voor meer informatie.

Gespreksvragen bij het boek Verscheurd


 

Justin Lee bij ZinvloedOntmoet

Op 8 mei 2015 was Justin Lee te gast bij ZinvloedOntmoet. Het was een bijzondere en waardevolle avond. Voor een uitverkochte zaal interviewde Herman Wegter Justin over zijn boek en over hoe lastig is het om als christelijke homo openlijk voor je geaardheid uit te komen. Ook vertelde Justin over zijn ontkenning en coming-out, zijn vragen over hoe God wil dat hij als homo zijn leven leidt en zijn uiteindelijke zelfacceptatie. De avond is nu helemaal terug te kijken.

Op de website van Zinvloed kun je de avond terugkijken, in drie videodelen.

Lees hier een persoonlijk verslag op de blog van Paul Abspoel.

Zinvloed legde een vraag van bezoekers voor aan Justin Lee:
‘Homo-ambassadeurs inzetten om homo-acceptatie te bevorderen; een goed plan?’

Interview met Justin Lee

….”Een van de redenen waarom christenen snel veroordelend kunnen overkomen, is omdat we waarde hechten aan wat de Bijbel zegt. En dat is goed! Voor christenen aan beide kanten van deze discussie is het belangrijk dat je staat voor wat je gelooft. Maar het is nóg belangrijker dat je dit doet op een manier die de genade, liefde en barmhartigheid van God reflecteert.”

Lees verder