Wie zijn wij?

We stellen ons graag aan je voor

De teamleden van Verscheurd hebben verschillende achtergronden en overtuigingen. Maar we zijn één in Jezus en willen Zijn liefde uitdragen. We geloven dat het Gods opdracht is elkaar te blijven zien als familie in Christus, ook als meningen uiteen lopen. Benieuwd wie de mensen achter Verscheurd zijn? We stellen ons graag aan u/jou voor!

Bob Kagenaar

Bestuursvoorzitter

Jarenlang maakte hij deel uit van het Leger des Heils en momenteel kerkt hij bij de Kerk van de Nazarener. Bob is enthousiast over God en ziet altijd mogelijkheden om mensen met elkaar te verbinden.

Rianne 

Bestuurslid Coördinator Seminars. Rianne woont in Utrecht en is opgegroeid in een reformatorische omgeving en is jarenlang aangesloten geweest bij een Gereformeerde Bond gemeente van de PKN. Mede door het taboe op homoseksualiteit in de kerk heeft Rianne pas op haar 28e haar coming out durven doen. Na een lange tijd niet in de kerk geweest te zijn is zij nu weer aangesloten bij een GKV gemeente in Utrecht. In de afgelopen periode heeft zij veel mogen ontdekken over de liefde van Jezus en wil zij zich vanuit die liefde inzetten voor openheid, acceptatie en ondersteuning van homoseksuelen in de kerk.

Bernard Moorlag

Bestuurslid
Coördinator online omgeving.

Bernard is opgegroeid in een Gereformeerd Vrijgemaakte gezindte. Na zijn coming out kwam Bernard erachter dat er nog erg veel vooroordelen zijn over homoseksualiteit. Voor velen is het een ver-van-hun-bed-show en hebben aan de hand daarvan hun zegje wel klaar. Pas als ze een gezicht bij een homoseksueel krijgen viel het Bernard op dat deze vooroordelen veranderen.

Binnen Verscheurd wil Bernard zich er vooral voor inzetten dat de gesprekken gaande blijven tussen Christenen onderling met ruimte voor ieders persoonlijke mening. Hij vindt wel dat we niet moeten vergeten dat een mening niet perse de waarheid is…

Joëlle Bakhuis

Seminarleider

Joëlle kerkt in een evangelische gemeente en heeft in haar naaste familie te maken met homoseksualiteit. Zo is ze betrokken geraakt bij het onderwerp. In haar praktijk biedt ook hulp aan christelijke holebi’s. Joëlle vindt het heel belangrijk dat christenen open kunnen zijn over homoseksualiteit en dat vooroordelen worden weggenomen. Juist door het onderwerp dood te zwijgen blijven jongeren in de kast. Taak voor de hetero’s om aan een open en warm klimaat te werken!

Janneke

Seminarleider

Mijn naam is Janneke, in het dagelijks leven ben ik begeleider op een groep met verstandelijk beperkte jongeren. Dit doe ik met heel veel plezier. Daarnaast ben ik Consulent Seksuele Gezondheid, een vrij nieuw beroep, waar ik recentelijk een opleiding voor heb gevolgd. Ik vind het erg belangrijk dat iedereen, van welke geaardheid ook, een plek heeft in de gemeente van Jezus Christus. Het is mijn verlangen voor elke LHBT-er dat homo- en biseksualiteit of trans zijn, geen reden is om de kerk vaarwel te zeggen. En voor de kerk is mijn verlangen dat ze iedereen onvoorwaardelijk accepteert en een veilige plek kan creëren waar liefde heerst. Door mijn vrijwilligerswerk bij Stichting Verscheurd hoop ik hieraan bij te dragen. En owja… ik ben hetero! Voel je vrij om contact met me te leggen. Dat kan door een berichtje te sturen naar: Janneke@verscheurd.nl

Tijmen

Webmaster Tijmen woont in Utrecht en is van jongs af aan verbonden aan de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt. Hij vindt het belangrijk dat vooral in het belang van jongeren en jongvolwassenen er open, liefdevol en wijs over variaties op geaardheid gesproken kan worden binnen de kerken in Nederland. Binnen stichting Verscheurd houdt Tijmen zich bezig met de technische kant van het website-beheer. Dus als je tips hebt over de website of een handje wilt helpen, mail hem gerust op tijmen@verscheurd.nl

Frank Abspoel

Seminarleider Frank is hetero en werd als evangelisch christen en puber in de jaren ’70 in zijn vriendenkring geconfronteerd met homoseksualiteit. Voor pubers is de wereld overzichtelijk: iets is goed of fout. Homoseksualiteit was duidelijk fout. Totdat dus die ene homo langs kwam: geen engerd maar een lieverd – en bovendien een toegewijd christen. Er klopte iets niet. Frank trok al snel de conclusie dat zijn eigen beeld niet klopte. Daarna is hij geraakt door de afwijzing en liefdeloosheid die niet-hetero’s ontmoeten in de kerken. “Het is letterlijk Godgeklaagd – en dat woord gebruik ik niet lichtvaardig – dat er al meer dan 25 jaar aparte roze vieringen zijn, waar dezelfde God aanbeden wordt en uit dezelfde Bijbel gelezen wordt. Omdat mensen die geen hetero zijn zich in hun eigen kerk niet thuis, niet veilig en zelfs niet eens welkom voelen. Dat is mijn motivatie om het gesprek juist daar op gang te brengen.

Rianne van Harten

Schrijver & begeleider

Rianne woont in Nunspeet. Ze is christen, heeft weinig met kerkelijke muren, maar is gevormd in de Hervormde Bondse gemeenschap.
Het ontdekken dat je als christen zijnde homoseksueel bent geeft een enorme interne strijd met alle gevolgen van dien. Zelf heeft ze een lange tijd die hele worsteling meegemaakt. Vanuit haar eigen ervaring weet ze hoezeer dit een lijden kan zijn. Gelukkig heeft ze uiteindelijk een weg gevonden samen met God. Haar grootste motivatie is om mensen die nu zelf in dit proces zitten te bemoedigen en te ondersteunen.

Romee Boots

Schrijver

Romee is (onderzoeks)journalist. Voor Verscheurd interviewt ze verschillende personen over hun seksuele diversiteit en hoe ze dat combineren met hun religieuze identiteit. 

Lennart Pluim

Seminarleider

Lennart komt uit een reformatorische omgeving en is aangesloten bij de PKN. Voor en na zijn coming out was er de innerlijke strijd over geloven en homoseksualiteit. Lennart was er van overtuigd dat beide tegenover elkaar stonden maar ontdekte dat dit niet zo hoeft te zijn. Bij Verscheurd hoopt Lennart open en eerlijk het gesprek hierover aan te gaan met christenen en hen bewust te maken van het creëeren van een veilige omgeving.

Mee werken?

Lees hier meer over de mogelijkheden om mee te werken bij Verscheurd. We horen graag van je!

Kom naar een van onze seminars!

Door het hele land organiseren we avonden om samen in gesprek te gaan over homoseksualiteit en geloven. Kom ook! Bekijk onze agenda wanneer we in jouw regio zijn. Liever persoonlijk contact? We staan open voor iedere vraag. We horen graag van je!

Agenda of bekijk ons gastenboek Gastenboek